Přejít na obsah

bert406

Uživatel
  • Počet příspěvků

    23
  • Registrace

Věci klubové

  • Auto
    Peugeot 406
  • Rok výroby
    1999

Profilové informace

  • Pohlaví
    Nevybráno
  • Město
    Brno
  • Stát
    Česká republika

Návštěvy profilu

Návštěvy profilu jsou zakázány a nejsou zobrazeny ostatním uživatelům.

bert406's Achievements

Mám víc než 10 odpovědí :-)

Mám víc než 10 odpovědí :-) (2/6)

0

Popularita

  1. Zdravím, čeká mě demontáž/přetěsnění vstřiků na 2.0Hdi a zajímalo by mě, co si odborníci myslí o výše uvedené metodě přes kompresi motoru. Přiznám se bez mučení, že já jsem jí už jednou vyzkoušel na 406ce, která mělo najeto 440tis (bouraná a šla pak do šmelcu, takže to bylo víceméně bez rizika) a fungovalo to úplně bez problémů - prostě jsem povolil matice na těch držácích/objímkách vstřiku cca o 0,5 mm, protočil startérem, vstřiky povyskočily a šly vytáhnout rukou.... Nikdo na příspěvek "mayo406" ale nereagoval (jako by to bylo nějaké tabu ), tak si říkám - je to "prasárna", nebo se tato metoda dá legálně použít? Díky za názor, teď bych to potřeboval na autě, které by ještě chvíli mělo jezdit, tak bych nerad něco po.... .
  2. Ahoj, při výměně uložení zadního stabilizátoru se mi "povedlo" utrhnout šroub (na straně u řidiče jsou jenom matky, u spolujezdce je matka a šroub). Několikrát jsem to v předstihu potíral nejdříve červenou brzdovkou a pak prostříkával WDčekem, ale u toho šroubu to není moc platný..... Nakonec to stejně nešlo povolit, tak jsem si vzal delší trhák.... Zpočátku to pár otoček šlo (dál jsem to prostříkával WDčkem), ale nakonec jsem ho ukroutil :-(. Má někdo nápad/zkušenost jak se takovýto průšvih řeší? 'Napadá mě tam buď navařit matku (asi 2mm zůstaly trčet), nebo to zkusit odvrtat. Je tam ale dos špatný přístup, protože v ose šroubu už trochu překáží nádrž.... Nevíte někdo, jestli se k matce v kastli nedá dostat nějak z vrchu (i za cenu, že by se vyřízlo nějaký okýnko někdo v rohu kufru). Dík za radu/tipy.
  3. No to bych si nedovolil :-). Z prstu ne, ale křišťálovou kouli jsi mít musel, protože v té době jsi mohl věštit pouze podle VINka a podle toho jak potvrdil ozzy to najít nejde :-) :-). Chlapi dík, jdu objednávat.
  4. Díky za reakci, těleso filtru je BOSCH 0 450 907 001 viz foto. Já to také vidím na tu 1906 C5, ale poprosil bych, jestli byste mi to skoukli/posvětili :-).
  5. Ahoj chlapi. Připadám si jak trotl, ale já prostě na serviceboxu nemůžu najít, jaký typ palivového filtru mám na autě. Vše ostatní, se mi vždy podařilo bez problémů najít, ale tady u toho filtru do toho čumím snad 1/2 hodiny, a ne a ne. Jsem asi slepejš. Hledám správně v sekci Motor/Napájení ......? VINko: VF38BRHZE80893789. Chtěl bych raději přesně vědět, co tam má být, protože jsem pal. filtr měnil před cca rokem na jiné 406ce (r.v.2000), a u té na tělese filtru byl standardní vypouštěcí šroub (obojí filtr BOSCH). U této (r.v. 99) je místo vypouštěcího šroubu nějaký konektor (podle VINka by auto snad mělo mít hlídání vody v pal. filtru, tak to asi bude ono...).
  6. Zdravím. Původní originální jednotlačítkový klíč se mi postupně rozpadl (ulomené ouško na kroužek, rozpadlé tlačítko a následně upadlý mikrospínač z tišťáku). Po dlouhém hledání se mi podařilo sehnat nový obal na jednotlačítkový klíč, takže jsem připájel nový mikrospínač, přehodil tišták a planžetu do nového obalu. Jenže po sestavení klíče mi trvale svíti červená dioda vysílače. Nevíte někdo co ta trvale svítící dioda znamená? Nesignalizuje to vybitou baterku? Dík za radu.
  7. bert406

    Kolísání otáček HDi 80KW

    U mě naopak došlo ke zlepšení. S autem jezdí naše mladá a hlásila, že otáčky přestaly kolísat. Jediné co jsem s tím ale dělal bylo to, že jsem pomocí "diagnostiky" chtěl zjistit, co se stane, když odpojím konektor od potenciometru škrtící klapky. Tak jsem jej za běhu motoru odpojil. Otáčky klesly cca někde kolem volnoběhu, auto samozřejmě nereagovalo na plyn a diagnostika načetla chybu škrtící klapky. Tak jsem konektor znovu zapojil a diagnostika to opět zaznamenala. Následně jsem obě "chyby" vymazal. No a od té doby prý otáčky nekolísají. Vysvětluji si to jedině tím, že při opětovném připojení si ŘJ nějak potenciometr škrtící klapky znovu "překalibrovala"/načetla a od té doby to prý funguje....
  8. bert406

    Kolísání otáček HDi 80KW

    Tak se také hlásím do klubu k sweetyboy a danikpop Příznaky stejné: zvýšené otáčky na volnoběh, při přeřazování otáčky vylétnou i přes 2500, mimo obec je možné jezdit v podstatě bez plynu, otáčky (i na volnoběh/neutrál) klesnou pouze když se přibrzdí. Uvedené projevy se zhoršují se zvyšující se teplotou ale nedělá to vždy. U mě je specifikum ještě to, že před cca 1/2 rokem byl problém s plynovým lankem (povolilo se zajištění v tom válečku na "šneku"). Při zpětné montáži se trochu roztřepilo tak jsem lanko musel o fous zkrátit. Vůli ale má a po této provizorní opravě auto ještě nějakou dobu jezdilo normálně. Včera jsem načetl paměť závad přes ELM 327 a mě to hlásí chybu P0380 Glow Plug/Heater Circuit "A". Ale to může být náhoda, při současných teplotách se nějaký problém se žhavením těžko rozpoznává. Zkusím prohodit relé žhavení, proměřit a případně vyměnit žhavičky abych eliminoval tuto chybu a paměť závad byla pokud možno čistá. S problémem kolísání otáček chyba P0380 ale asi nesouvisí. Zkusím ten DRV ventil, to by souvislost mít mohlo. V jiném vlákně jsem se dočetl, že DRV ventil obsahuje nějaké hodně jemné sítko. Poradí někdo jak jej vyčistiti? Je ale divné, že k žádoucímu snižování otáček dojde i při brždění na neutrál, kdy mezi snižováním rychlosti a otáčkami čerpadla není přímá vazba. Kdyby někdo měl s tímto probléme zkušenost budu nejen já vděčný za jakékoliv doporučení.
  9. bert406

    výměna zadních tlumičů

    Ahoj, před týdnem jsem kvůli prasklé pružině musel udělat tlumiče na předku. Dával jsem Bilsteiny "B4" (dále pružiny + horní ložiska od KYB, tyčky stabilizátoru MOOG). Z těch Bilsteinů mám dobrý pocit - dobře se montovaly (na spodku mají takový "jazýček", který krásně usadí tlumič do těhlice jak výškově, tak co do natočení) a po výměně je předek auta jak vyměněný :-) . Takže předek co do pružení/tlumení super. O to víc se ale ukazuje, že zadek by si nové tlumiče už také zasloužil. Díky dobré zkušenosti na předku jsem chtěl dát Bilsteiny B4 i na zadek, váhám ale mezi: BILSTEIN B4 - katal. číslo: 19-061245 KYB Excel-G - katal. číslo: 341231 Obojí jsou plynokapaliny, cena +/- stejná... Osobně bych se díky výše uvedenému přikláněl spíše k těm Bilsteinům, ale trochu mě "viklá" to, že pro KYB mají v náhradách (OEM čísla) uvedeno: 5206H5, 5206J3, 5206R9, 5206S1, u Bisteinů "jen": 5206H5, 5206J3, přičemž v serviceboxu mám podle VINka pro zadní tlumič jako číslo dílu uvedeno 5206R9. Ty Excely taky asi nejsou špatné, ale u těch mě nahlodávají 2 věci: a) před časem jsem si je nechal dát na Mondeo a zdáli se mi proti originálům dost tvrdý b) horní zakončení tlumiče KYB je trochu odlišné od všech ostatních (SACHS, BlSTEIN,..) a mám strach aby mě na tom držela "prachovka" (jestli tam vůbec nějaká je. ještě jsem to neměl rozdělaný) Máte někdo s těmi B4kami na zadku zkušenosti? A ještě jeden dotaz, který tady už jednou padl ale nebyl zodpovězen - podle čeho poznám, jestli vyměnit i horní uložení u zadních tlumičů (na rozdíl od předku tam není žádné ložisko a vcelku mi není jasné co by se na tom mohlo tedy pokazit - pokud se k tomu někdo nechoval jak hovado a nerozšmelcoval to přetěžováním) :
  10. Za to, že jsem sem nedal fotku čelního pohledu se omlouvám, ale na první straně jsem u jednoho příspěvku přiložil fotku s přesným označením ve formě čárového kódu (i podle něho se to dá vygooglit ). Nicméně mám tam toto: http://img2.hyperinzerce.cz/x-cz/inz/7139/7139174-panel-ovladani-kliamtizace-peugeot-406-i-coupe-1.jpg Je to ten novější typ panelu, co se dával i do 406tek s multiplexem. V pondělí se mi podařilo sehnat ten propojovací kablík k předřadnému odporu ventilátoru , tak to zkusím celé poskládat a znovu vyzkouším všechny výše uvedené kombinace. To, že byl vadný ten předřadný odpor s tím teoreticky může mít souvislost, protože tlačítko ofuku předního skla musí dávat přes ten předřadnej odpor "signál" ventilátoru, že má běžet naplno. Třeba je tam nějaká zpětná vazba.... Moc šancí tomu ale nedávám, protože ony ty výše uvedené kombinace (zkoušel jsem nesčetněkrát hlavně kombinaci A/C + ofuk předního skla) nefungovaly ani když jsem ten panel přehodil do jiného auta, kde byl předřadnej odpor i ventilátor v pořádku (je fakt, že na tomto autě ale zase nefunguje klima...). Ony jsou výše uvedené kombinace ale určené asi pro ten sice digitální, ale starší typ panelu co sem dal P607Olda.
  11. Nejde o to, jestli ofuk předního skla funguje současně se zapnutou klimou. To by určitě měl, protože smyslem tlačítka ofuku předního skla je co nejintenzivnější odmlžení předního skla, k čemuž vzduch vysušený klimou určitě přispívá. Otázka zní, zda současné stiknutí (přidržení?) obou tlačítek do 5 vteřin po zanutí zapalování, způsobí přepnutí zobrazení teploty NA PANELU KLIMATIZACE ze stupňů C na Fahrenheita a obráceně. Např. nyní panel klimatizace zobrazuje 22 C, po stisku kombinace tlačítek A/C + ofuk předního skla by se to mělo přepnout na Fahrenheita (tedy min. 56 a výše) a mělo by to fungovat i obráceně F-> C, což potřebuji přepnout já. Akorát si nejsem jistý, zda uvedená kombinace má fungovat i pro auta/panely po roce výroby 99.
  12. čučel jsem na to taky jak Jaruna. Stalo se mi to myslím poprvé. Píšu to normálně na compu s W8. Jediná "zvláštnost" u předchozího příspěvku byla, že jsem se přepínal do "mapy znaků" a taky mezi českou/anglickou klávesnicí.
  13. Chlapi dík za snahu, to že jsou na tomhle fóru lidi ochotni pomáhat je jeden z důvodů proč mám doma dvě lvíčata :-)<br />Zkusím zrekapitulovat další vývoj:<br />- auto muselo z jiného důvodu do Peugeot servisu, tak jsem čekal, jak se "pochlapí" mechanici od Pažouta. Nemohu jim upřít snahu pomocí a vstřícnost, ale evidentně s řešením takovéhoto problému nemají (kupodivu) zkušenost. Jsme dohodnuti, že se pokusí spojit s jejich servisáckým guru, který prý disponuje diagnostickými nástroji, které ani běžné, byť autorizované servisy nemají k dispozici. Otázka je, zda mu takováto "ptákovina" na 15 let starém autě za to bude stát...<br />- mezitím mi přestal fungovat ventilátor topení - odešel předřadný odpor. No, a aby toho nebylo málo, vzal s sebou do věčných lovišť i napájecí konektor, kterým je do odporu přiveden proud. Odpor jsem pro jistotu sehnal nový, (900Kč :-( ) s napájecím kablíkem (naštěstí je to samostatný cca 0.5m dlouhý samostatný kablík) je to podstatně horší.<br />Takže výše uvedené + to, že nutně potřebuji sehnat ten kablík + to, že jsem hledáním kouzelné kombinace kláves pro přepnutí F->C strávil už opravdu hódně času mě vedlo k tomu, že jsem chtěl panel ovládání klimatizace + kablík koupit na vrakáči v Rajhradě. Nad nabídnutou cenou 800Kč za panel jsem (vzhledem k tomu, že jsem od 2 jiných lidí měl nabídku kolem 500kč) hodně skřípal<br />zubama, ale vzhledem k tomu, že mě byli ochotni k panelu přihodit i tolik potřebný kablík, tak jsem byl ochoten do toho jít. Ukázalo se ale, že na jedině 406ce s digitální klimou se už někdo v elektrice kolem ventilátoru vrtal a místo originál kabelu tam byl nějaký "bastl". Takže z obchodu sešlo a primárně řeším propojovací kablík... (vzhledem k tomu, jaké tam tečou proudy,<br />se mi to nechce bastlit, abych nakonec nekupoval další odpor...)<br />- k vlastnímu problému F/C:<br />Minulý víkend jsem znovu zkusil přehazovat panely mezi 2 auty. Nepřišel jsem na to, čím je to způsobené, ale když přehodím panel zobrazující °F do auta, kde normálně funguje panel ve<br />°C, tak se po zapnutí zapalování hodnota teploty ve °F na cca 5 vteřin rozbliká, a zobrazí se desetinná tečka. To je podle mě doba, kdy je možné °F přepnout na °C, jen jaksi vědět jak...<br />Už jsem vyzkoušel opravdu hodně kombinací - zatím bezvýsledně. Hodně nepříjemné je to, že při dalším zapnutí zapalování, se žádné blikání ani zobrazení desetinné tečky nekoná a je otázkou, zda v tomto režimu je možné vůbec nějaké přepnutí F/C provést... Jenže 2 auta jaksi k dispozici nemám stále, a navíc jsem nepřišel na závislost, která by panel do výše uvedeného režimu<br />přepla...<br />- kombinace "A/C + ofuk předního skla" u mě také nefunguje. Uvažoval jsem ještě, že by to mohlo být tím, že zapnutí ofuku předního skla má souvislost s předřadným odporem, který už musel být "načatý" (viz výše). Jenže ona tato kombinace nefungovala ani po přehození panelu do druhého auta, kde s tlačítkem ofuku (rep. předřadným odporem) není žádný problém (zkoušel jsem<br />několikrát). Mě by hodně pomohlo, kdyby někdo potvrdil, že uvedená kombinace (A/C + ofuk předního skla) skutečně funguje.<br />
  14. Tak to bych byl moc rád. Více přes SZ.
×
×
  • Vytvořit...