Přejít na obsah

Mike407

Člen klubu
  • Počet příspěvků

    780
  • Registrace

  • Poslední návštěva

O uživateli Mike407

Věci klubové

  • Auto
    Peugeot 508
  • Rok výroby
    2016

Profilové informace

  • Pohlaví
    Muž
  • Titul
    Ing.
  • Město
    Rokycany
  • Stát
    Česká republika

Návštěvy profilu

Návštěvy profilu jsou zakázány a nejsou zobrazeny ostatním uživatelům.

Mike407's Achievements

Kecka

Kecka (4/6)

19

Popularita

  1. Mike407

    P508 teplota motoru

    Tohle mně dělala 407, když byl v háji termostat. Výměna to vyřešila.
  2. Mike407

    Razeni z P na D až na 5pokus

    Spínač vypadá jako na obrázku (tenhle je pro 407 nebo 4007, pro 508 bude hodně podobný) a je nahoře u brzdového pedálu. Když si lehneš pod palubní desku a půjdeš po brzdovém pedálu, najdeš ho. Já ho měnil jak na svojí 407 (občas to vyhazovalo chybu ABS/ESP), tak na strejdově 4007, kde mu občas nešlo vyřadit z P.
  3. Mike407

    Razeni z P na D až na 5pokus

    A ten brzdový spínač jsi už vyměnil? Před časem přesně to samé dělala strejdova 4007, vyměnil jsem mu brzdový spínač a od té doby má klid. Relátko nebude cvakat, když nedostane signál od spínače...
  4. Mike407

    Aktualizace map

    Oni sice o podporu také přišli, ale i tak alespoň dostanou k dispozici o rok a půl novější mapy. Přesně jak psal MJSytic, je vidět, kde nás mají.
  5. Mike407

    Aktualizace map

    Upřímně, tohle je trochu podpásovka. Když už chtěli s těmi aktualizacemi skončit, mohli to vydat pro celou Evropu a ne jen selektivně. Ono by to automobilku také nezruinovalo.
  6. Možná je to blbost, ale nemůže to být náhodou stejný případ? Úplně stejné příznaky. Kdybych s tím jel do servisu, nejspíš by také chtěli měnit celou jednotku, protože zbytky té zoxidované pojistky nejdou vyndat...
  7. Já jsem také měnil zadní destičky bez kalibrace a žádný problém nemám. Funguje to tady úplně stejně, jako klasická ruční brzda, jen místo manuální páky tahá lanka motorek. Ruční brzdu uvolníš, zatlačíš pístky, nasadíš nové destičky, popř. kotouče a zase to složíš. Nesmíš potom ale zapomenout nejdříve několikrát šlápnout na brzdu, aby destičky dosedly na kotouče. Tím se vymezí vůle a potom už můžeš použít ruční brzdu, která funguje normálně. Tak mi to poradil mechanik, který dělá Peugeoty.
  8. Mike407

    Koupě 508

    Zvláštní to zas tak moc není. Ty popisy u inzerátů je většinou třeba brát s rezervou. Kolikrát jsou tam vyloženě blbiny.
  9. Mike407

    Rezervni kolo

    Jen si říkám, proč by někdo kvůli tomu předělával výlisek dna kufru (a s tím i nákladné lisovací formy), když řešení pro umístění nádrže Adblue už bylo a dojezdovka se tam vešla. Ale možné je opravdu všechno a někdo mohl dostat "dobrý nápad", jak ušetřit kousek plechu při použití mělčího prolisu. Takových "zlepšováků" už bylo... Nakonec nejjednodušší bude, když změří hloubku toho prolisu pod podlahou a hned bude jasno.
  10. Mike407

    Rezervni kolo

    To je zvláštní, já Adblue také mám a dojezdovka se tam normálně vejde.
  11. Mike407

    braking system fault

    Trochu toto téma oživím. Včera se mi přihodilo přesně totéž, co řešil matusko007. Při šlápnutí na brzdu na mě vyskákaly všechny možné hlášky o poruše ABS, ESP, parkovací brzdy atd. Při prohledávání fóra jsem narazil na toto vlákno, které naštěstí pomohlo. Pojistka 20A na akumulátoru byla tak zoxidovaná, že ani nešla vytáhnout. Při pokusech o její vytažení se odlomil jeden jazýček, který se mi ani při největší snaze nepodařilo vytáhnout. Udělal jsem proto takový provizorní bypass a chyba zmizela. Později ho nahradím držákem pojistky, aby ji bylo možné v případě potřeby vyměnit. Třeba to někomu pomůže.
  12. Mike407

    Chybový kód P1166

    Tak to naštve. Ale není to jen u nás. Když se to tenkrát stalo mně, auto nemělo najeto ještě ani 60 tisíc. Snažil jsem se najít nějaké informace, ale našel jsem něco jen na fóru v Polsku a Německu. Ten Němec tam dal i oficiální postup, který je pro tento případ v serviceboxu. Nejdřív se mění filtr a palivové vedení (včetně tlakového čidla, které je na něm) mezi filtrem a vysokotlakým čerpadlem. Když to nepomůže (a u mě to nepomohlo), mění se rovnou čerpadlo. Celkem mě to tenkrát stálo přes 30 tisíc...
  13. Mike407

    Chybový kód P1166

    To buď rád, že jsi z toho vyvázl takhle lacino. U mě to skončilo výměnou vysokotlakého čerpadla.
  14. Mike407

    Head-up sa neotvára

    Mně také začal displej zase zlobit. Trvá to posledních několik týdnů a dělá to pouze ráno. Vysune se, ale zastaví ve špatné poloze. Musel bych být trpaslík, abych na něm něco viděl. Pomůže, když ho jednou až dvakrát manuálně zavřu a otevřu. Otázka je, jak dlouho to takhle bude fungovat... A pro zajímavost, mně se displej vysouvá po stisknutí šipky nahoru.
  15. Mike407

    zadné brzdové dostičky

    Já mám takový dojem, že jsem na třmenech na mém autě viděl značku ATE...
×
×
  • Vytvořit...