Přejít na obsah

Zodiak

Člen klubu
  • Počet příspěvků

    1 092
  • Registrace

  • Poslední návštěva

  • Vyhraných dnů

    21

Zodiak vyhrál naposled 30. listopad 2023

Zodiak měl nejlépe hodnocený obsah!

2 Sledující

Věci klubové

  • Auto
    Peugeot 3008
  • Rok výroby
    2009

Profilové informace

  • Pohlaví
    Muž
  • Titul
    som krajčír po mamke - Ihly Nite Gombíky - Ing.
  • Město
    Stěžírky u Hradce Králové
  • Stát
    Česká republika
  • Nálada
    A jedééém!

Kontakty

  • Veřejný E-mail
    morseman@atlas.cz
  • Facebook
    Elvis Pes-li

Návštěvy profilu

5 009 zobrazení profilu

Zodiak's Achievements

Toto forum je můj domov

Toto forum je můj domov (5/6)

1,9k

Popularita

  1. Kdo by chtěl a má problém, jen pište. Rád pomohu. Vím co je to za řeholi..
  2. Ahoj všichni. Mám radost, je opraveno. Střecha funguje jako z výroby. Navíc jsem se jednochlapově naučil střechu nahoru a dolů rychleji než hydraulika. Microswitche jsem namontoval svoje = budou nesmrtelný a mám jich plný šuplík. BTW, nevěřte, že budete mít takovou kliku, že by se vám to povedlo bez PP2000.
  3. Pozor na to video, člověk, co to ukazuje zapoměl na to, že běžný multimetr ve stavu "bzuuum" = zkrat/nekonečno, neukáže správně odpor smyčky. Takže kdo mu rozumí, tak slyšel, že spínače ok, ale stejně střecha nefachčí.
  4. Pokračuji v příběhu, abych pomohl všem, co mají Peugeot 206 cc a mají problémy se střechou. Dnes jsem se s tím pral 3 hodiny. Připojil PP2000, diagnostiku a musím říct, že bez ní by to bylo kdesi. Hlavně je důležité vědět, že po vypuštění hydrauliky, všechny pružiny přetlačí zámky a mikrospínače nesepnou. Taky vám nikdo nikde nenapíše, že aby se to napravilo, je třeba zablokovat pojistky "krovky" a pak natlakovat hydrauliku. Jo a opravdu každý mikrospínač má jinou funkci a hodnoty sepnutí a rozepnutí. Další zítra. Další z problémů byly dorazové gumičky na trnech krovky. Stářím ztvrdly a těžko šlo doštelovat panty versus microswitche. Tak jsem jim dal výpověď a udělal mové z pěnové gumy. Teď budu řešit problém "parcel shelf" - polička, váleček neteče, takže asi bude ok, protože není jednoduché naštelovat microswitche, musí dolů z rámu. Pak by to snad mohla být "skorobrnkačka". Nicméně tuším, že asi nebude. Frantíci jsou mistři ve vymýšlení *neumím psát slušně*ítek. Story pokračuje. Jak na něco přijdu, hned to sem napíšu.
  5. Tak jsem ty mikrospínače koupil na íbeji. Každý je jiný - tzn má jiné hodnoty odporu při sepnutí a rozepnutí. modrá/černá při sepnutí 6k8 při rozepnutí nekonekonečný odpor šedá/černá při sepnutí zkrat při rozepnutí nekonečný odpor rudá/černá při sepnutí 6k8 při rozepnutí zkrat Mohl by prosím někdo ověřit, jestli to tak skutečně je? Přijde mi to asi dobře, modročerný je sepnutý, když je střecha nahoře - ovládání sklopné poličky - polička nahoře, v konektoru je šedá s černou spojená takže 6k8 jelikož šedoočerný je rozepnutý, když jde střecha dolů, rozepne se modročerný takže nekonečno a sepne se šedočerný tudíž zkrat a apolička se vyklopí. Poslední krok je sepnnutí rudočerného ze zkratu na 6k8 - ovládání střechy. Na obrázku 18 - modročerný, 19 - šedočerný, 20 - rudočerný. Pro doplnění, evidentně se spínače dělí podle barevné kombinace vodičů. Zatím mám zmapovány tyhle: ModroČerný - sep./rozep. - 6k8/∞ ŠedoČerný ---"-----"--- - 0/∞ RudoČerný ---"-----"--- - 6k8/0 ČernoČerný - tady u něj neznám hodnoty, z rozebraného mechanismu staré střechy jsem jeden vybrakoval, bohuže byl prasklý a nefungoval. Ale nabízí se kombinace - 0/6k8 - ∞/0 - ∞/6k8. Nevíte ještě někdo jestli jsou tam i jiné barevné kombinace? Pokud ano, prosím o doplnění, ať to víme všichni a vyvyrujeme se zbytečných komplikací a laborování.
  6. Zodiak

    Registrační značky na přání

    Dnes v Trutnově.
  7. Zodiak

    Těsnění výměníku topení

    Objednal jsem v pondělí https://www.elotechnik.cz/o-krouzek-20x2-5-nbr90.html na P206 cc, ve středu přišly, vyměnil mi je hned mechanik a vše v naprostém pořádku.
  8. Jo, vypadá to tak, já tam dal spínače s odporem a rozpínací. Tak to zkusím vyměnit, práce na deset minut. Díky za radu.
  9. Všechny jsem je vykuchal. Jen dva fousy proti sobě. Díky za snahu Oldo.
  10. "J" a "E" ON - sepnuto 6k8, OFF - rozepnuto zkrat 0 Ohm "I" taktéž "C" a "D" - ON - sepnuto nekonečný odpor, OFF - rozepnuto zkrat 0 ohm "C" a "D" jsem kvůli haluzení poličky vyměnil. Ale asi jsem neměl. Protože viz chyba PP2000, i když jsem ty odpory 6k8 uskřípl, nepomohlo to. A střecha nejde dolů. Zatím to neva, ale co v létě..... Takže fuckt nevím, jaké ty hodnoty mají být, je tam přístup jak k vkladním knížkám, v garáži je kosa a su 58+ a páječka se mě klepe v ruce.
  11. Nafotím tu trosku, co jsem se snažil vypitvat. Nic se z obdélníčku 5x5x10mm zalitém v oranžovém plastu vyhovovat nedá. Ale jak jsem avizoval, každý spínač je jiný. Některý je s odporem, jiný bez.
  12. Děkuji za kladné ohodnocení. Oldo, nechlubím se ani nepovyšuju, ty spínače jsem i pitval, vadný i funkční. Je to pakárna. Oranžový plast zalitý v gumě. S tím se nedá nic dělat. Ani rozebrat. Opravdu by mě stačilo, kdyby to někdo změřil. Pak stačí připájet, nebo nepřipájet rezistor, nebo aspoň vědět stavy ON/OFF. Pokud nevím, jestli je mikrospínač v pořádku, nemohu znát jeho pravé hodnoty.
  13. @P607Olda učíš starýho vorla lítat. Mám to zmáknutý jak manželku. Jen se nikde nepíše, ani v SEDRE jakou hodnotu mají jednotlivé senzory. Proto se ptám, kdo má to auto a je elektrikář a má měřák, jestli by to mohl změřit. Peugeot Planet PP2000 mě jen napíše tu závadu, hodnota tam není. Ty spínače jsou sice tři, ale u jednoho jsem si jistý, že je OK, to je ten, co střeše řekne, že je v kufru. Ty dva další mohou mít tři stavy, Zkrat, nekonečno nebo 6k8. Než bych to prokombinoval, rozdrbu dráty a úchyty. Proto se raději zeptám, než to z+k+u+r+v+í+m.
  14. Chlapci, jsem elektrikář už skoro 43 let. Já chci jen vědět, jakou hodnotu mají ty mikrospínače pod poličkou. Evidentně nejsou všechny stejné. Píše se to i na anglickém fóru. Mě by stačilo, kdyby to někdo změřil. Stačí vytáhnout konektor z ovládací jednotky střechy. Jsou to tři spínače na jednom kabelu. Tři fousy v konektoru. Na tomhle videu to vidět není, jen ty mikrospínače. Najdu a pošlu.
  15. Ahoj cécéčkáři. Potřebuji radu odborníka. Mikrospínače. vypadá to, že ne všechny jsou stejné. Takže, jak mě začala haluzit polička, vyměnil jsem je. No a střecha se teď nechce otevřít. Jen pípá buzireprák. PP2000 říká viz obrázek. Měnil jsem mikrospínač "C" a "D". Potřeboval bych vědět, jaký odpor tyto spínače mají v poloze ON a OFF. Roletkový mikrospínač třeba na rozdíl od ostatních v poloze OFF - rozepnuto - nekonečno, v poloze ON - zkrat - nulový odpor. Trošku jsem bádal na stránkách fóra. P607Olda měl pravdu, spínače "C,D,I" pro signál "střecha složena" a pro ovládání poličky jsou typu "sepnuto=zkrat, rozepnuto=nekonečný odpor".
×
×
  • Vytvořit...